Bloemen die in de herfst in onze tuin bloeien

  

Mooie combinatie van pennisetum, sedum “Herbstfreude” (rechts) en sedum “Matrone” (links)

 

Sedum” Herbstfreude” en sedum “Matrone” : sedum hybriden

Sedum “Herbstfreude” heeft in de zomer grote stevige schermen van groenwitte knopen . Later heeft ze roodroze bloemen (vruchtbeginselen) die bij het verbloemen zeer donker bruinachtig purperrood verkleuren. Zeer prachtige bloemen om in bloemstukken vers te gebruiken in alle stadia. Ze drogen vrij goed in indien ze geplukt worden begin oktober (bruinachtige kleur). Voor mij is sedum “Herbstfreude” nog altijd een van de mooiste.. Zelfs in de winter blijven ze aantrekkelijk wanneer ze berijmd of besneeuwd zijn.

Sedum “Matrone” heeft een vrij open groeiwijze met groen rood blad . Naarmate het groeiseizoen vordert worden de bladeren roder, hun kleur wordt intenser. De verrukkelijke lichtroze bloemen staan op rode stengels. Deze 2 sedums staan liefst in de zon of halfschaduw. Ze hebben een bloeiwaarde vanaf de lente tot in de winter. Het zijn vlinder- en bijenplanten. Ze worden gesnoeid in de vroege lente. Veel van onze tuinbezoekers klagen over te hoge sedums die gemakkelijk omvallen :

– Zorg ervoor dat ze in geen te rijke grond staan

– Om de 3 à 4 jaar moet je ze verplaatsen (opnemen, delen, opnieuw planten)

Ik licht ze soms in het voorjaar met een spitvork op zodat een deel van de wortels worden geknakt.

IMG_1777.JPG

Pennisetum : Lampepoetsersgras, borstelveergras

Een mooi siergras met smal blad dat sierlijk overhangt. Begin september verschijnen de bloemaartjes die aan flessenborstels doen denken .Ze gedijen goed in doorlatende tuingrond , verkiezen een zonnige en warme standplaats en mogen zeker niet te nat staan in de winter. Zijn mooi het ganse jaar door . Ze worden gesnoeid in de lente. Scheur ze best om de 4/5 jaar.

 

IMG_1773.JPG

IMG_1774.JPG

1-IMG_5956.JPG

Sedum “Herbstfreude” en sedum “Matrone”

 

1-IMG_5957.JPG

Sedum “Matrone”

Advertenties