CLEMATIS ‘ROYAL VELOURS’ (foto’s)

CLEMATIS ‘ROYAL VELOURS’ 

Clematis ‘Royal Velours’ die tot de viticella groep behoort, heeft prachtige fluweelachtige donkerpaarse bloemen. Zoals alle clematissen van de viticella groep hebben ze een goede weerstand tegen de verwelkingsziekte.  Clematis ‘Royal Velours’ is zeer goed bestand tegen de vorst en bloeit heel lang (juni tot september.) Deze clematis wordt 2.5 à 3.5m hoog. 

Standplaats :  in vochthoudende voedselrijke grond en liefst voor een lichte achtergrond.  Bloemen hebben geen geur.

Vermeerderen: semi-stekjes, niet zaaien want  de bloemen zijn steriel. 

Ze hebben lange vruchtsteeltjes waardoor ze geschikt zijn als snijbloem. 

Streng terugsnoeien in het voorjaar : 15 à 20 cm boven de grond.  Geef ze na de snoei speciale clematis meststof en mulch van goed verteerde compost.  Is zeer mooi tussen grijze struikjes (santolina) en struiken met crème gekleurde bladeren.

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “CLEMATIS ‘ROYAL VELOURS’ (foto’s)

 1. Er is een bericht voor jou aangekomen via de blog Tuin van de familie Baeyens -Pots – tuinblog/bloemschikblog:
  Naam: Hanneke Oosterlee
  E-mail: hanneke@oosterlee.eu
  Bericht:
  “Hallo , Ik bekeek uw website en vond het heel indrukwekkend. Vanaf de site tonen de foto’s en heel mooie tuin. Nu las ik ook dat u lid bent van Velt. Ik neem aan dat uw tuin zonder chemicaliën en kunstmest beheerd wordt? Heeft u uw tuin wel eens opengesteld tijdens het Velt Opentuinweekend begin juni? Heeft u daar vragen over, dan wil ik die graag beantwoorden. Ik ben lesgever bij Velt en bezoek tuinen in verband met het openstellen tijdens het Veltweekend. Vriendelijke groet, Hanneke Oosterlee”
  Met vriendelijke groet,

  Like

 2. Hallo , Ik bekeek uw website en vond het heel indrukwekkend. Vanaf de site tonen de foto’s en heel mooie tuin. Nu las ik ook dat u lid bent van Velt. Ik neem aan dat uw tuin zonder chemicaliën en kunstmest beheerd wordt? Heeft u uw tuin wel eens opengesteld tijdens het Velt Opentuinweekend begin juni? Heeft u daar vragen over, dan wil ik die graag beantwoorden. Ik ben lesgever bij Velt en bezoek tuinen in verband met het openstellen tijdens het Veltweekend. Vriendelijke groet, Hanneke Oosterlee”
  Met vriendelijke groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.