Ziekenzorg Herne bezoekt Lievesgarden

Toen een dame van het bestuur van Ziekenzorg Herne ons contacteerde om de tuin te bezoeken hoopten wij meer dan ooit dat het weer zou meevallen.  Het is inderdaad niet evident mensen in een rolstoel de tuin te laten bewonderen in de regen of bij koud weer. 

Dit bestuurslid van Ziekenzorg had de tuin tijdens de opentuindagen eerder dat jaar bezocht en dacht dat het een goed idee was om oudere of mindervalide mensen in een rolstoel ook eens te laten genieten van een aantrekkelijke landelijke tuin. 

26 bezoekers meldden zich op dinsdag 2 juli.  Het was een zonovergoten dag, zelfs een tikkeltje te warm.  Maar wij hadden er voor gezorgd dat er overal in de tuin nog extra stoelen,  banken en parasols stonden.  En aan de blije gezichten en gevoerde gesprekken zagen we dat we alweer veel mensen gelukkig gemaakt hadden.  Een dikke “dank je wel” aan al de vrijwilligers van Herne en deelgemeenten die deze mooie dag voor hen hadden mogelijk gemaakt. 

Wat is ziekenzorg ? 

Ziekenzorg is een vereniging, waarin een enthousiast  team vrijwilligers zich vrijmaken en zich inzetten om zieken, jong of oud, aandacht te geven door hen een bezoekje te brengen, hen te betrekken bij sommige activiteiten en hen even hun dagdagelijkse zorgen en pijn te doen vergeten.  Deze activiteiten, zoals een geschenkje met Pasen of Kerstmis, communie aan huis, een gezellig samenzijn, een bloemschiknamiddag, een bezoekje met een gezellige babbel, een etentje, een uitstap, verschillen van vereniging tot vereniging. 

1-IMG_0575.JPG

 

1-IMG_2180.JPG

 

1-IMG_2173.JPG

 

1-IMG_2194.JPG

 

1-IMG_2195.JPG

 

1-IMG_2197.JPG

 

1-IMG_2199.JPG

 

1-IMG_2203.JPG

 

1-IMG_2204.JPG

 

1-IMG_2206.JPG

 

1-IMG_2211.JPG

 1-IMG_2214.JPG

 

1-IMG_2215.JPG

 

1-IMG_2219.JPG

 

1-Lavendelwalk.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Ziekenzorg Herne bezoekt Lievesgarden

  1. tof van ziekenzorg om deze mensen ook eens te laten genieten van jullie mooie tuin
    je ziet duidelijk aan de gezichten dat ze ervan hebben genoten

    Like

Reacties zijn gesloten.