Merkwaardige vlinder : Spaanse vlag in Lievesgarden

Deze vlinder werd enkele dagen geleden in de tuin gespot.De Spaanse Vlag is een  dag actieve nachtvlinder en één van de weinige nachtvlinders die Europees beschermd is.   Er  zijn  veel minder soorten vlinders in de tuin dan voorgaande jaren, alleen de koolwitjes vliegen hier met 10-tallen. Dagpauwoog, kleine vos en boomblauwtje zijn veel minder talrijk aanwezig. Verleden week heb ik ook een koninginnenpage gespot maar voor ik mijn fototoestel bij de hand had was ze verdwenen.  Uitzonderlijk dit jaar waren de tientallen larven van de koninginnenpage op onze talrijke venkelplanten.   Ik hoopte daarna vele koninginnenpages te kunnen bewonderen maar dit was niet het geval.  Spijtig!

 

 

6 gedachten over “Merkwaardige vlinder : Spaanse vlag in Lievesgarden

  1. De Spaanse Vlag is hier een ‘vaste’ bezoeker. Dagpauwoog: nog steeds maar één exemplaar gezien dit jaar. En nu verder gaan planten, want ik heb me eergisteren nogal laten gaan 😀

    Like

    1. Eigenaardig, ik had deze vlinder nog nooit gezien. Dagpauwoog zie ik regelmatig maar veel minder dan anders. Veel succes en plezier met de aankoop van je nieuwe plantjes.

      Like

Reacties zijn gesloten.