Winterse schoonheid : Hamamelis mollis, toverhazelaar

Talrijke tuinliefhebbers houden van geurende planten en struiken en vooral van heesters die de donkere wintermaanden met hun geur en kleur weten op te fleuren  Voor hen is de toverhazelaar of hamamelis mollis de struik bij uitstek.

Als eind december/begin januari een flauw zonnetje door de wolken breekt spatten de kleine bloempjes van de toverhazelaar open.  In volle bloei lijken de takken op zwavelstokjes waaruit gele vonken springen  De meeste toverhazelaars ruiken sterk en een geurende heester is in de wintermaanden meer dan welkom. Het effect van een bloeiende toverhazelaar is zo adembenemend dat je op een kille dag zeker je jas zult aantrekken om van deze schoonheid te genieten.

Hamamelis mollis “Pallida” dateert van het jaar 1920 en groeide voor het eerst in de tuinen van de Engelse “Royal Hortical Society”.  Reeds in 1932 werd hij bekroond met een Award of Merrit.

De hamamelis is echt een buitenbeentje dat zeker heel graag in jouw tuin wil toveren.

Meer info : https://lievesgarden.wordpress.com/2019/01/19/waardevolle-boom-voor-de-winter-hamamelis-mollis-pallidatoverhazelaar/

Close-up van de zwavelgele bloempjes. Omdat er zo vroeg in het seizoen nog geen blad aan de struik zit vallen de bloemen extra op. Bloeit ongeveer 6 weken.

Ook bij vorst en sneeuw bloeit de struik gewoon door.

Wij kunnen ook de bijzondere geur binnenshuis halen. Snoei enkele kleine takken af vlak voordat de knoppen opengaan en zet ze in een vaas. De takken blijven zeer lang goed in de vaas en zorgen voor een lekkere voorjaarsgeur in de living.

5 gedachten over “Winterse schoonheid : Hamamelis mollis, toverhazelaar

    1. Dezer hamamelis is al meer dan 40 jaar jong, want eigenlijk groeit hij heel langzaam. Nu zijn er veel andere soorten en kleuren, maar toen was dit de enige die je kon verkrijgen Echt een aanrader. Maar weet goed waar je hem aanplant want hij verdraagt niet om verplant te worden

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s