Mooie herfstcombinaties midden/eind september

Rudbeckia fulgida var deamii, lonicera nitida “Lemon”, rosa “Graham Thomas” en enkelvoudige gele roos.

Altijd een prachtige herfstcombinatie : herfstanemonen en sedum “Herbstfreude” of sedum “Matrone”

Past de kleur van deze vlinder wanneer hij zijn vleugels spreidt (dagpauwoog) niet perfect met rudbeckia fulgida var. deamii?

Ieder jaar boort schizostylis coccinea “Mrs Hegarty” kafferlelie” zich door de sedum “Herbstfreude.

Persicaria filiformus is prachtig met andere persicaria’s, maar vormt op zich al als plant een mooie combinatie van gevlekt blad met de koraalrode, draderige bloemaren in dezelfde kleur als de vlek op de bladeren. Zaait zich uit.

Persicaria rosea en rode of roze rozen vormen altijd een perfecte match. Het mooie bij deze combinatie is dat je door de bloemen van persicaria ook nog de roze rozen ziet (hier rosa “Leonardo da Vinci”) die tot 3 maal bloeit.

Rudbeckia fulgida var deamii, inula racemosa “Sonnenspeer”, silphium en als achtergrond physocarpus opulifolius “Diabolo”

Schizostylis coccinea past perfect bij de roze bottels van rosa rugosa

Past de prachtige kleur van dagpauwoog niet perfect bij de bloemen van sedum “Frosty Morn” waarvan de bladeren groen geworden zijn?

Dit zijn de laatste herfstcombinaties. Welke heeft jullie voorkeur?

12 gedachten over “Mooie herfstcombinaties midden/eind september

  1. Als de zon schijnt waren er dit jaar enorm veel vlinders. Op een dag heb ik meer dan honderd Dagpauwogen geteld. (wij hebben natuurlijk nog heel veel herfstbloeiers en bijzonder heel veel asters). Op de bloeiende klimop zie ik er heel weinig. De klimop zal waarschijnlijk veel bezocht worden als de asters uitgebloeid zijn. Fijne week.

   Like

 1. zoals altijd is het genieten van deze prachtige combinaties. ik ben ook begonnen met een nieuwe border aan te leggen en heb veel van je tips toegepast. hoop dus volgens jaar ook te kunnen genieten van mijn nieuwe border. Bedankt Lieve

  Like

  1. Leen is dat geen beetje nostalgie? Deze herfstanemonen staan zeker al 40 jaar in de tuin. Ze blijven mooi recht opstaan, wat ik niet kan zeggen van de nieuwe soorten. De kafferlelie is ook een van mijn favoriete herfstbloeiers. Bloeit trouwens vrij lang. Fijne week Leen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s