Eerste Opentuindag van 2022

Wat het weer betreft was de eerste opentuindag zeker geen succes. Daar het om 10 uur begon te regenen hadden we gehoopt dat het zonnetje zou schijnen rond 14;00 uur. Maar van motregen ging het geleidelijk aan over naar flinke regenbuien. Nochtans mochten we 27 dappere bezoekers, die niet allen uit de regio afkomstig waren, verwelkomen. Gelukkig hield het rond 16 uur op met regenen en konden we genieten van de geuren en mooie taferelen na een regenbui. We konden allen tezamen nog buiten op het terras eten want een kwartiertje later werden we weer verrast door een fikse regenbui.

Ondanks de hevige regenbuien waren de plantjes enorm in trek.

Door de aanhoudende flinke regen konden wij alleen maar foto’s maken van op het terras.

Laat het maar regenen. Ondertussen kunnen wij gelukkig op het terras de verjaardag van onze kleinzoon Lander vieren. 13 jaar Proficiat Lander.

Rond 16 uur vermindert de regen.

Herman legt vol enthousiasme uit hoe hij composteert

Uitleg bij de nieuwe aanplant van 15 vlinderstruiken en grassen langs de spoorwegberm

Even poseren in de grassenborder en groententuin. Aangename kennismaking met Hilde van groengenot . https://groengenot.com/

Even genieten van de regenpauze.

Even piepen in de waterput. Amai opa zal tevreden zijn : de waterput loopt over.

Onze kleinzoon Lukas zag dat het goed was. Veel plantjes verkocht ondanks de regen. Bedankt Myriam en Brigitte.

7 gedachten over “Eerste Opentuindag van 2022

  1. Ik verheug me al op je bezoek. Kom zeker niet als het slecht weer is er komen nog vele bezoekdagen. Als je je tuinbezoek wilt koppelen aan een wandeling kan je terecht in de buurt in Hertigembos en Liedekerkebos. Fijne week en verzorg je goed.

   Like

 1. Jouw tuin is prachtig Lieve! Al járen ben ik er zeer benieuwd naar om hem eens te zien. En mijn verwachtingen werden zelfs nog overtroffen. De plantjes die ik gekocht heb, hebben hier ondertussen allemaal een plaatsje gekregen en worden gekoesterd. Heel fijn dat ik jou eens in ‘t echt ontmoet heb! 🥰

  Like

  1. Dank je wel. Ik was ook heel blij je eens te ontmoeten. Stel dat een plantje het niet goed doet laat het me weten dan mag je er andere komen halen. Ik heb zojuist de kafferlelie of schizostylis coccinea “Mrs Hegarty” (roze) in pot gezet. De rode staan al in pot. Tot nog eens.

   Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om jou en Hilde op de foto te zien, heb je er ook een idee bij wie de blogs schrijven he…. Een serieuze composthoop hebben jullie zeg! Verder heb je een enorme tuin, die er fraai bij ligt! Wat een werk zullen jullie daaraan hebben!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s